A-lag damer leder 3. div

To meget sterke og så noe snublende…

Etter en haltende serieåpning mot Djerv og en avlyst hjemmekamp mot Bønes, har A-laget vist gode takter.

Sterk seier borte mot Åsane 2

Det ble en sterk 6-1 seier mot Åsane 2 i årets andre bortekamp, etter at Sotra var klart best i store deler av kampen.

Sotra startet kampen med lavt press, og de første minuttene av kampen var nokså rotete. Åsane skapte et par sjanser tidlig, men etter hvert klarte Sotra å stenge rommene for hjemmelaget, og fikk mer og mer kontroll på ballen utover i omgangen. Angrepsspillet satt bedre og bedre og sjansene kom på løpende bånd. Først satte Emma Haugland Jensen inn 1-0 etter å ha blitt spilt flott gjennom av Tonje Eimind Tveit. Deretter la Tonje på til 2-0 på et herlig skudd oppe i krysset, og vi burde ledet enda mer til pause.

2.omgang startet med en Åsane-scoring etter bare 22 sekunder, og det ble det et høyt stressnivå i Sotra-laget i noen minutter. Hjemmelaget presset kraftig en liten periode, men så klarte Sotra å ta vare på ballen og få spillet til å sitte igjen. Amanda Ekerold smalt inn 3-1 på et godt skudd ett minutt etter at hun var byttet inn, og så scoret Emma 4-1 etter et nydelig angrep. Deretter styrte Serina Grimstad inn 5-1 etter et godt innlegg fra Emma, og til slutt ble det 6-1 på et selvmål etter corner fra Tonje.

Sotra hadde en svak periode i begynnelsen av hver omgang, men ellers var det veldig mye bra spill. Seieren var fullt fortjent mot et godt lag.

Sterk prestasjon mot Fyllingsdalen 2

Jentene .som startet mot Fyllingsdalen 2

Da A-laget endelig fikk sesongåpne hjemme på stadion mot Fyllingsdalen 2, var jentene rimelig klar for å vise seg fram. Målet var å styre kampen, og det ble til slutt en grei 3-0 seier. Sotra hadde god kontroll i store deler av kampen og kunne fort ha scoret et par mål til.

Målscorer Susanne Landro

Etter å ha startet kampen med litt lavt press som sist, uten at bortelaget klarte å spille seg til noen sjanser, fikk Sotra stadig bedre grep om kampen. Og etter 27 minutter satte Susanne Landro inn 1-0 etter innlegg fra Synnøve Thode Arefjord. Det ble også resultatet til pause.

I 2. omgang tok Sotra enda mer over, og Fyllingsdalen hadde problemer med å spille seg ut fra egen banehalvdel. Etter 69 minutter kom endelig uttellingen da Emma Haugland Jensen la på til 2-0 på et godt skudd nede i hjørnet etter å ha blitt spilt gjennom av Martine Ludvigsen. Like etterpå økte Emma til 3-0 fra kort hol

Firkløveret

Dette var en godt gjennomført kamp, med bra kvalitet over hele linjen. Vi var aggressive og gode, spesielt i gjenvinningsfasen på motstandernes banehalvdel. Nå har vi slått begge 2-er lagene (Åsane og Fyllingsdalen) i løpet av en liten uke, og det viser at vi har tatt noen steg siden i fjor. Vi har selvfølgelig en del å jobbe med, men dette begynner å se virkelig bra ut.

Trener Torstein Pedersen var godt fornøyd og hadde dette å si etter kampen

Gneist borte verre enn ventet

Laget mot Gneist

Etter to solide kamper med til tider glitrende spill var målet borteseier mot Gneist som fremdeles stod uten poeng denne sesongen. Det skulle bli en mer slitsom affære for støtteapparatet på sidelinjen enn ønsket.

Det var nemlig Gneist som tok ledelsen etter bare 7 minutters spill av første omgang. Sotra har heldigvis vist i tidligere kamper at de har evnen til å beholde fokus. Og det klarte de denne kampen også. Etter knapt en halvtimes spill kom reduseringen. Synnøve Thode Arefjord satte ballen i mål etter en fin pasning fra Emma Haugland Jensen.

Emma Haugland Jensen

Fem minutter ut i andre omgang var det så Emmas tur til å score etter å ha fanget ballen etter en klarering av Gneist. Helene Skåla spilte så opp Martine Ludvigsen som scorer trygt. Etter det reduserer Gneist en gang til før Emma sikrer en 4-2 seier med nok en scoring etter an halvklarering av Gneist i sluttminuttene.

Etter nesten halvspilt vårsesong viser kampene at Sotra holder et solid nivå på sitt beste med til tider glitrende spill. Men fremdeles svinger nivået for mye. Håpet er at dette stabiliserer seg utover i sesongen. Og første mulighet til å levere stabilt på høyt nivå blir i kveld hjemme mot Bergen Nord kl. 20.00.