Åge Formoe er død

Det var med sorg vi i dag mottok melding om at Åge sovnet inn i 13-tiden torsdag 2.desember – 88 år gammel.

Åge har vært en idrettsmann hele sitt liv. Det startet i hjembygden Mjøndalen der han i en årrekke var en sentral og viktig person i klubbens bandy-miljø. Han ble etter hvert både spiller og trener for landslaget i bandy og reiste verden rundt. Det var en fornøyelse å høre Åge fortelle om turer til Sovjet, Kasakhstan og land vi knapt hadde hørt om.

Etter bandy-tiden tok Åge fatt på utdanning som fotballtrener. Han tok de høyeste lisensene og med over 400 A-kamper for Mjøndalen så tok han laget helt opp til Elite-serien. Han elsket trener jobben sin og har trent flere lag enn de fleste andre trenere kan drømme om.

Som 65-åring kom han til Sotra og IL Øygard. Her startet han som A-lags trener, og likte seg så godt at Sotra ble endestoppet etter mange år på flyttefot. I nesten 20 år har han vært i Idrettsparken hver eneste dag helt frem til for 4 år siden når helsen begynte å svikte.
Åge kom kl. 7 om morgen – 7 dager i uken, for å rydde banene, vaske i garderobene, lappe sammen målene, og gjøre klart til trenere og spillere.
Av og til når vi spurte Åge om hva han hadde gjort på i dag så satte han på sitt fineste smil og svarte; «I dag har jeg gjort alt det som dere ikke ser….»

Åge hadde også en fin humor og ironi. Når han hadde gjort noe som medførte ros og skryt så kom ofte den kjente setningen; «…det var vel kanskje det mest ubetydelige som har skjedd i dag»

Åge har mottatt en rekke priser i sin lange trenerkarriere, og 71 år gammel ble han tildelt NFF sin gjeve pris; «Årets Trenerildsjel».

I Sotra Sportsklubb ble han tildelt æresmedlemskap i 2009.

Åge har betydd mye for mange, og for å snu hans eget sitat;
«Åge – du har betydd veldig mye for så mange flere enn det du selv så»

Hvil i fred kompis.