Årets mål og poeng borte mot Ullern

Svak 1. omgang

Ullern var det førende laget fra start, og allerede etter 5 minutter spilte de seg gjennom Sotraforsvaret. 1-0 til hjemmelaget etter scoring av Jens Aslaksrud.

Utover i omgangen, hadde laget fra Sotra noe mer ball, og kom bedre med i kampen, uten å klare å skape de store målsjansene. Like før pause skulle de blåkledde få seg nok en kalddusj. En hodeduell på kanten av 16 meteren til Sotra, ender med at dommeren overraskende tildeler Ullern straffespark. Yannis Moula økte til 2-0 fra 11 meter.

Oppløftende etter pause

I pausen gjorde Sotra to endringer. Ut gikk Mats Holt, og inn kom nysigneringen Dennis Horneland til sin debut. Belly Mvuka erstattet Ole Thomas Herrem. Henrik Andersen, som også signert for Sotra denne uken, fikk sin debut fra start.

Det var ett annet Sotra lag som kom på banen i 2 omgang. Fra starten av omgangen tok Sotra kommandoen i kampen. Sotra ble i større grad det førende laget. Hjemmelaget stod godt imot, men etter 79 minutter kom reduseringen. Per Christian Pedersen vant ballen høyt i banen, og spilte Lars Kilen alene mot keeper fra hjørnet av 16 meteren. Kilen var iskald og satte inn reduseringen.

Årets mål på overtid

Guttene ga ikke opp å få med seg poeng hjem til Bergen, og helt på slutten av kampen skulle det lykkes for de blå! En dødball ble slått inn i feltet. Der hadde Sotra flyttet opp alt av spillere. Ballen ble klarert, før Belly Mvuka slo den inn igjen i boksen. Horneland vant første duellen, før (keeper!) Morten Grasmo bestemte seg for å satse alt på en brasse med venstrefoten. Tiden sto stille på Ullern Stadion da ballen dalte i en bue over keeper og i mål. 2-2 i kampens siste sekund. Ett viktig poeng i en tøff bortekamp, og et mål som har blitt omtalt i både norske og utenlandske medier.

Nå venter to hjemmekamper for Sotra. Først tar vi imot Haugesund i 3.runde av NM på onsdag klokken 18:00, før vi på søndag skal spille hjemme mot Ørn Horten kl 12:45 Vi håper alle medlemmene i Sotra SK kommer på kamp og heier laget frem!