Presentasjon – alle våre idretter

Sotra Sportsklubb har tilbud i til sammen 7 idretter. Mange av idrettene har i tillegg flere undergrupper.
Finn din idrett her og trykk på «Les mer». Her kan du lese mer om tilbudene våre og så melde deg på.
Om du vet hva du skal melde deg på, så kan du trykke HER for direkte påmelding.
Om du er forelder til 5 eller 6 åring så anbefaler vi Idrettsskolen. Dette er et tilbud for de alle minste, og som gir en fin introduksjon til alle våre idretter gjennom ukentlig aktivitet i et halvt år.

Fotball

Sotra Sportsklubb Fotball har ca. 1.100 medlemmer fordelt på 68 fotballag. Alle våre lag i alle aldersklasser trener og spiller kamper i Straume Idrettspark. Alle lag får også tildelt minst èn trening pr. uke i fotballhallen, noe som utvider fotballsesongen for de fleste.

I de fleste aldersklassene har vi flere lag, noe som gjør at vi har tilbud til alle nivå – de som vil trene mye og satse og de som vil trene «passe» og er mest for å ha det kjekt.

I de yngste klassene er det foreldrene som er trenere, mens fra 15/16- års alderen så overtar trenere som er engasjert av klubben.


Håndball

Sotra Sportsklubb er en av Norges største håndballklubber, og har nesten 800 medlemmer fordelt på 68 lag. Med store årskull så kan vi tilby aktivitet både for de som vil satse på idretten og også for de som vil spille håndball mest av alt for å ha det kjekt.

Våre oppstartslag for 5 og 6 åringer er inndelt pr. skole, og selv om oppstarten er høst og vår så er det fullt mulig å starte midt i «sesongen».
Alle våre barnelag trenes av foreldre, som får god opplæring og kursing av klubben.


Turn

Sotra Turn ble en del av Sotra Sportsklubb i 2017. I 2019 åpnet vi den nye Turnhallen i Straume Idrettspark og siden den gang har turn- og dansemiljøet vokst fra å være stor til enda større. Vi er i dag nesten 1.000 medlemmer – og synes selv vi driver med en av de beste idrettene man kan holde på med.

Sotra SK Turn kan tilby både apparatturn, tropp og frittstående, og innenfor disse hovedgruppene er det også en rekke varianter som er tilpasset både alder, ferdighetsnivå og ikke minst ambisjoner.

På våre introduksjonssider for Turn kan du lese mer om alle våre tilbud, og se hva som tilbys for din aldersgruppe og dine ønsker.


Dans

Dansegruppen til Sotra Sportsklubb er en del av turnmiljøet. Vi har vår egen store dansesal i den nye turnhallen, og her tilbyr vi alt fra leke-dans for de minste til konkurransedansing for de mest ivrige.
Med dans får du styrke- og spensttrening i kombinasjon med gode rytmer og masse gøy. En kjekkere treningsform for deg med rytme i kroppen finner du ikke.

Vi tilbyr mange forskjellige dansetyper. Les mer på våre introduksjonssider om hva vi tilbyr og hva som kan passe for deg.


Basketball

Sotra Sportsklubb sin basketballgruppe hadde sin oppstart allerede i 2002, og het den gangen Brattholmen Basketball. I 2009 ble basketball en del av Sotra Sportsklubb.

Lagene trener i Bildøyhallen og Sotra Arena, og vi har lag i barne- , junior og seniorklassene.
Ta gjerne kontakt med vår basketballgruppe for mer informasjon om treningstider og oppstart.
Våre kontingent- og treningsavgifter finner du under Påmelding.


Friidrett – Løp

Vår løpegruppe er tilsluttet Friidrettsforbundet, og aktiviteten er konsentrert om jogging og løping i små, mellomstore og litt lengre distanser. Selv om de sprekeste i gruppen har Bergen Marathon som sitt årlige mål, så er det fritt frem for alle å være med.
Om du rett og slett bare liker å løpe uten å ha noen annen målsetting enn å holde deg i form, så er dette perfekt for deg. Da blir du med på èn eller flere av de ukentlige turene som passer for ditt tempo og din distanse.

Løpegruppen arrangerer hvert år Straumemila og tar også del i arbeidet med å vedlikeholde klubbens flotte turløyper i Straume Idrettspark.


Boksing

Bjørgvin Bokseklubb ble en del av Sotra Sportsklubb i 2012, og har fått egne treningslokaler i påbygget ved fotballhallen.
Vi har treninger stort sett hver dag, og tilpasser nivå og innstas til både alder og ferdighet. Selv om vi ikke er så mange, så er vi en sammensveiset og god gjeng som presterer godt i landskonkurranser, men som også legger vekt på det gode miljøet. Vi gleder oss alltid til å ta imot nye utøvere.

Har du tenkt på hva du trener aller mest når du bokser?Jepp, du gjettet riktig – ryggen. Eller mer spesifikt; musklene som sitter på baksiden av, og mellom, skulderbladene. Muskler som er kjempeviktige for holdningen vår, og dermed for rygghelsen vår