Kunstgresset skiftes!

Endelig er vi i gang!

Kunstgresset på Stadion er blitt 11 år og har lenge vært modent for utskifting. Nå er vi endelig i gang med prosjektet, og banen er dermed stengt f.o.m. 16.02. 

De neste dagene blir det gamle kunstgresset tatt opp og lastet på lastebiler. Hele 8 semitrailere må til for å frakte gresset trygt og miljøvennlig til Danmark for resirkulering/destruksjon. Dette er en stor kostnad i prosjektet men samtidig både nødvendig og lovpålagt, og medfører også at vi ikke har anledning til å gi vekk deler av det gamle gresset til andre formål.

Det nye kunstgresset er av samme type som ligger på 5`er banene våre, men til Stadion så er vi spenstig nok til å velge et BIO innfyll. Dette betyr at vi bytter ut gummikulene med miljøvennlig kork.
Korken er noe av det beste man kan ha i et kunstgress i forhold til demping og spill-egenskaper. Korken har imidlertid en klar ulempe med vekt, og flyter opp når det regner mye. 
Dette er løst ved å blande inn små strimler med skall fra kokos. Dette binder korken og sørger for å holde alt på plass.

Du kan lese mer om GEO innfyll HER.

Vi er imidlertid forberedt på at banen kan bli veldig hard om vinteren, noe som gjør at banen mest sannsynlig vil være vinterstengt når vi har de kaldeste periodene. Om vinteren har vi imidlertid god kapasitet, så dette er fullt ut løsbart.

Når det gamle kunstgresset er tatt bort så skal hele fjellsiden spyles og sikres. Det er en del stein som står i fare for å falle ned, så dette vil vi inngå ved å gjøre ett godt fjellsikringsarbeid. 

Flomlysene blir skiftet ut med LED lys, nye kantemurer blir støpt og ballfangernettene blir skiftet ut.

Om alt går etter planen så blir nytt gress lagt i månedsskiftet mars/april, og klar til første hjemmekamp for PostNord laget vårt 18.april.