Nye Stadion – i rute?

For få dager siden lå det flere cm med snø og is på banen, og gradestokken er fortsatt litt for lav til at siste del av arbeidet kan gjennomføres – men heldigvis er det ett par uker igjen til gresset skal legges.

I disse dager gjøres den siste avrettingen av banen, og grusen skal «sloddes» for å få underlaget til kunstgresset helt jevnt og fint.
Samtidig jobbes det med siste innspurt på installasjonene;

 • Lindbak AS monterer «verdens beste lydanlegg» 🙂
  Det blir høyttalere både under og over tribunetaket og på mastene ved innbytterbenkene.
  Lindbak garanterer skikkelig god lyd både for speaker og for «goal» musikken.
 • ElektroTeam gjør er ferdig med montering av ett skikkelig godt LED Flomlys-anlegg. Her blir det dagslys uansett hvor mørkt det ellers måtte være.
  De holder i disse dager på med siste rest av installasjonsarbeidet i speaker- og mediahuset med bl.a. strekk av fiberkabel.
 • Lista VVS har installert vanndyser for det automatiske vanningsanlegget og sluttfører nå siste rest med montering av vanntank og pumpe (anlegget trenger mer vanntrykk enn Øyvar klarer å levere, så derfor installeres det egen tank og pumpe). Dette blir første banen med vanningsanlegg i Straume Idrettspark.
 • Straume Mesterbygg er ferdig med det flotte speaker- og mediahuset og har de siste dagene montert nye ytterdører i garderobebygget. Tilkomst fra garderobene til «gamle» Stadion blir fra neste uke via ytterdøren nederst i garderobegangen.
 • Sartor Drange utfører grunnarbeidet – som vanlig på mesterlig vis. Dreneringen blir suveren og underlaget så jevnt at selv såre fotballbein skal klare seg bra. Fra før har de skutt og hamret seg inn i fjellsiden for å utvide banen til 105 meter, montert tribunetak og ellers alt av grunnarbeid. Om kort tid blir det lagt betong på tribunetaket og rekkverket blir montert – og verdens beste stå-tribune er straks klar til bruk.
  SartorDrange har også boret 2 energibrønner under tribunene. Dette vil redusere strømregningen vår betydelig!
 • Norgestribunen har levert og montert hele tribunen, og denne uken kommer de med innbytterbenkene som monteres på vegg.
 • SportSurfield ankommer 4.april, og fra denne datoen er vi avhengig av godt vær. Da skal kunstgresset legges, og med værgudene på vår side så tar jobben 7-8 dager. Da er anlegget klart til første hjemmekamp i PostNord; 17.april.
 • Kurt & Knut slapper sjelden av. Alt av kunstgress og granulat er kjørt på plass av disse to – som garantert har Sotra-rekord i dugnad. Neste jobb er montering av innbytterbenkene, og så står nye ballfangernett for tur. De gir seg aldri…..