Nye Stadion

ENDELIG er vi i gang med oppgradering av Sotrabanen som skal bli vårt nye Stadion.

Som klubb er vi rett og slett stolt over at vi nå klarer å realisere ett nytt Stadion som tilfredsstiller toppfotballen i kombinasjon med at banen også skal betjene alle våre aldersbestemte lag. Banen inngår dermed i ett anlegg som er tilrettelagt for både topp og bredd

 

 

Nye Stadion blir en intim fotballballbane med topp fasiliteter.

Det gamle kunstgresset er fjernet og Sartor Drange har startet arbeidet med å sprenge vekk litt fjell for å gjøre plass til den nye banen som blir 5 meter lengre og 3 meter bredere – dvs. 67×105 meter.

Det blir en intim stadion med betydelig bedre fasiliteter for både spillere, publikum og media.
Med 400 sitteplasser under tak så dobler vi kapasiteten fra dagens Stadion. Plasseringen gjør også at publikum er mer skjermet for vind. I tillegg blir det ståplasser under tak ved Turnhallen.
I tilknytning til innbytterbenkene (på motsatt side av tribunene) blir det bygget ett mediahus med plass for journalister og kamerafolk.

Vafler og kaffe i pausene er også sikret med kort vei til kioskene i Turnhallen og Sotra Arena, og spillerne slipper dagens avstand til garderobene.

Det blir lagt samme kunstgress som på dagens Stadion, men med grønne gummikuler.
På dagens Stadion valgte vi det mest miljøvennlige ifyllet; Kork og kokos. Det er imidlertid fortsatt en del usikkerhet rundt bl.a. vinterdrift med kork/kokos og andre geo-ifyll, så vi kan derfor ikke ta sjansen på denne forholdsvis nye løsningen på begge 11`er banene våre.

Med denne oppgraderingen vil vi tilfredsstille kravene til OBOS ligaen.

Det er ett omfattende arbeid, og med fellesferien rett rundt hjørnet så vil det meste av høsten gå med til anleggsarbeid. Planen er at det nye kunstgresset legges i slutten av oktober, og at den nye banen dermed er klar til bruk i starten på november.