Poengdeling i årets første seriekamp

Sotra startet årets sesong i Postnord-ligaen med bortetur til Notodden.

1 omgang var preget av stillingskrig der Notodden hadde ganske mye ball. Sotra forsvarte deg lavt i banen og lot Notodden trille en del ball. Utover i omgangen ble det sjanser til begge lag, og Sotra var farlige på overganger og dødball.

På overtid av 1 omgang kom Notoddens Younes Amer på et løp inn i boksen og stusset ballen over keeper og i mål. Det stod dermed 1-0 til pause.

Endringer i pausen

Sotra gjorde to bytter i pausen. Per Christian Pedersen og Beltran Mvuka erstattet Lukas Olsen og Kim Brakstad. I 2 omgang tok Sotra kommandoen fra start, presset Notodden lavere i banen og produserte en del farligheter. Etter 53 minutter kom uttellingen på en corner. Ballen datt ned i feltet, og Ole Thomas Herrem sendte ballen i mål via stolpen.

Sotra i kontroll

Etter utlikningen fortsatte Sotra å dominere kampen. Det ble produsert flere gode muligheter og etter 78 minutter gikk Sotra opp i 2-1 ledelse. Lars Kilen dro av to mann og fyrte av fra ca 20 meter. Ballen flakket og passerte en utspilt Notodden keeper.

Utligning på overtid

Det ble en intensiv og spennende avslutning på kampen. Sotra forsvarte seg godt, og hadde flere muligheter til å straffe Notodden. Det så ut til at alle 3 poengene skulle bli med hjem til Straume denne lørdagen, men det var før dommerteamet tre minutter på overtid gir Notodden et svært billig frispark. Fra rundt 25 meter utligner Notoddens Willian Pozo til 2-2, noe som også ble sluttresultatet.