Presentasjon – Dans i Sotra SK

 Velkommen til dansepartiene hos oss i Sotra SK Turn og Dans!
Her finner du kurs for danseglade barn, unge og voksne på forskjellige nivå. Det som kanskje skiller (noen av) våre dansepartier fra andre danseskoler er vårt fokus på å styrke det sosiale båndet gjennom deltagelse på stevner, oppvisninger og konkurranser.

Gym for Life Challenge er konkurranser på regionalt og nasjonalt plan, halvårlig og årlig. Vi har også deltatt på World Gym for Life og Eurogym.
I tillegg til selve konkurransene er det stevner som Gymfest i Vest (for barn og undom), Vestlandsturnstevne, Landsturnstevne (for ungdom og voksne), Golden Age Gym Festival (50 år+) og Gymnastrada (fra 16 år). Her får deltagerne reise med gruppen og laget sitt, bli kjent med andre lag og delta sammen på workshops, fellestreninger og andre aktiviteter.

Hvert år har vi i Turn og Dans en storslått juleoppvisning hvor alle våre medlemmer i Turn og Dans får delta. Det er utrolig kjekt for publikum å se deltagere mellom 2 og 75 år svinge seg på oppvisningsgulvet.

Hos oss lærer du hovedsakelig showdans, en blanding av ulike dansestiler hvor trener eller instruktør bestemmer fokuset på sesongens danseprogram. Streetjazz er grunnlaget for danseklassen. Dette er en dansestil som blander elementer fra jazzballett, funk og streetdance. Oppvarming og øvelser er både tekniske og rytmiske, med fokus på teknisk oppbygging, stil og utførelse, musikalitet og rytme. Musikken hentes fra ulike sjangere.

Det kan være ganske fritt hva instruktøren selv legger fokus på i koreografien, og kan derfor variere fra lærer til lærer, og fra sesong til sesong.


Danselek

Alder 4-6 år

Dette er gjerne det aller første steget for de minste inn i en rytmisk verden.
Det er lek og bevegelse til musikk, og hvor de også lærer enkle dansetrinn og danseleker tilpasset barnets motoriske utvikling.

Vi vektlegger trivsel og trygghet, noe som gjør at vi vurderer hvert enkelt parti i forhold til hvor mye lek det blir i forhold til læring.

Trener Antine-Aileè 


Barnedans

Alder ca 4-5 år

Dansetreningene er ment å gi barna en trygg start i utforskning av dansen gjennom lek, rytme og dans og passer godt til de som liker å synge, danse og lære enkle barnekoreografier til musikk.

Barna lærer koreograferte dansenumre tilpasset alderens motoriske ferdigheter, og utviklingsnivå. Det er også en del danseleker med innslag av barneyoga, RG, og sangleker.

Trener; Icabella


Dans 6-8 år

Dansegruppen for 6 til 8 år passer både til jenter og gutter.
Vi leker fortsatt, men tar ett steg videre mot bevegelse til musikk med enkle dansetrinn.

Barna lærer om koreografi tilpasset alderen, og hvor vi litt ut i sesongen ser de første resultatene av en sammensatt dans.

Noen har allerede danset mye til «bli-med» og andre danser tilpasser barn, men vi skal ha alle med, så det er viktig at foreldrene støtter tempoet i læringen. 

Trener Lina


Dans 8-10 år

Streetjazz.
Dansegruppen passer for både jenter og gutter.

Street er en urban dansestil med elementer fra ulike stilretninger som hip hop og jazzdans

Streetjazz er en dansestil som blander elementer fra jazzballet, funk og hip hop. Dansene som læres ligner det man ofte ser i musikkvideoer, og musikken hentes bl.a fra pop-, hip hop- og RnBsjangeren.

Streetjazzen har gjerne friere tøyler enn jazzballetten men beholder jazzteknikken i en hip hop- ramme. Det er ganske fritt hva instruktøren selv legger i begrepene, og kan derfor variere fra lærer til lærer. 

Trener Lina


Breakdance

Alder 8 år og oppover

Deles inn i 2 grupper; «nybegynner» og «litt øvet».

En dansestil som startet på slutten av 70-tallet i Bronx, New York og gjort kjent bl.a. gjennom Rock Steady Crew som var et av de første breakegruppene. Stilen kjennetegnes gjerne ved akrobatiske elementer og fysisk krevende bevegelser.

Dansen er et av de fire elementene i Hiphop kulturen og heter opprinnelig Bboying.
Dette navnet kommer av at de danset til breaket i musikken, altså den delen av sangen hvor vokalisten tok et break/pause, sluttet å synge, og bandet tok av.

Gutter og jenter som driver med denne dansen kalles Bboys eller Bgirls. Breakdance er et mediaskapt ord som ble til for at vanlige folk rundt om i verden skulle skjønne at Bboying var en dans.

Trener Lina


Beatrix

Alder 11-13år

Street er en urban dansestil med elementer fra ulike stilretninger som hip hop og jazzdans

Streetjazz er en dansestil som blander elementer fra jazzballet, funk og hip hop. Dansene som læres ligner det man ofte ser i musikkvideoer, og musikken hentes bl.a fra pop-, hip hop- og RnBsjangeren.

Streetjazzen har gjerne friere tøyler enn jazzballetten men beholder jazzteknikken i en hip hop- ramme. Det er ganske fritt hva instruktøren selv legger i begrepene, og kan derfor variere fra lærer til lærer

Treningen ebestår av oppvarming, styrke, trinnkombinasjoner og koreografi.

 Trener Maja


Remix

Dette er en gruppe fra 11-12(13) år grunnet aldersbestemmelse på konkurranse.

Det er et nybegynnerparti som tar imot alle uansett om du har gått på dans/turn tidligere eller ikke.


Spirit

Alder; 13-16 år

Gruppen er for nybegynner og litt øvet.


Dynamite

Et viderekommende parti fra 13+, og selv om den er i samme aldersklasse som elitegruppen Rejuvenate, så konkurrerer den ikke i samme klasse, da Dynamite er en stor tropp.

Det er ingen opptakskrav, men det forventes at man har forkunnskaper, og øver godt hjemme, for å komme opp på samme nivå som de som allerede går på gruppen.

Du blir godt tatt i mot – så ikke lur på om du er god nok – bli med!


Rejuvenate

Rejuvenate er en elitegruppe fra alder 13 år (ingen øvre aldersgrense). Denne gruppen holder et av de høyeste nivåene, og medlemmer må gjennom opptaksprøve eller prøvetime hvert år.

Det krever at man har forkunnskaper i dans eller turn, og at man trener utenom Rejuvenate sin faste trening.

Vi fokuserer på høy danseglede, energi og godt samhold og sportsånd på treningene, samt en god læringskurve gjennom semesteret med individuelle delmål og sluttmål for utøverne.

Rejuvenate har hevdet seg i regionale og nasjonale konkurranser, og satser på NM i Gym for Life Challenge i juni 2021.


GymX – Dans for voksne

Denne gruppen stiller ikke i konkurranser, og er for deg som ønsker å ta opp igjen dansen fra tidligere, eller prøve noe nytt.

Her finner du danseglade utøvere fra unge voksne til voksen alder.Trener: Marit Hagen Halvorsen


Gym X Golden Age

Gruppen som kombinerer mosjon, dans og gymnastikk i et program som trenes på frem til turnstevner og Golden Age Gym Festival. Man kan fint delta uten å være med på oppvisninger og stevner hvis det er ønskelig. Ingen forkunnskaper nødvendig, og klassen tilpasses nivå og ferdigheter slik at alle får en utfordring, enten du er nybegynner eller erfaren i bevegelse.

Trener: Marit Hagen Halvorsen