Renate er klar for 2 nye år i Sotra SK

Når Renate overtok roret for klubbens Post-Nord lag så skrev hun samtidig historie som første kvinnelige trener i Topp-fotballen. Landets største aviser og TV-kanaler viet historien stor oppmerksomhet, og Renate ble (nesten) rikskjendis over natten.

Samtidig var det mange spådommer om hvordan dette ville gå, og noen mente at hun neppe kunne holde laget i PostNord ligaen særlig lenge.

Renate har imidlertid overbevist de fleste skeptikerne gjennom de to første årene i klubben – og hun har også overbevist vår egen fotballgruppe om at hun er den rette treneren for Sotra Sportsklubb.
Kontrakt for 2 nye år er derfor signert!

Hvordan har de 2 første årene i Sotra Sportsklubb vært?

«Jeg har hatt to veldig fine år i klubben», sier Renate. «Laget har tatt store steg og vi er på god vei til å etablere oss som ett stabilt PostNord-lag der vi også er i ferd med å lykkes med vårt mål om å være ett lokalt lag på alle måter».

Mange av klubbens egne spillere har fått bryne seg på 2.divisjonsspill med Renate som leder, deriblant Ingvar Kolbjørnsen som ikke bare spilte sine to første 2.divisjonskamper i år, men han scoret også mål mot Strømmen på hjemmebane. Dette er noe som skaper lokalt engasjement, og som vi vil se enda mer av.

«Stammen i laget skal være Sotra-spillere, vi supplerer med spillere fra nabokommunene, og så vil vi ha innslag av spillere fra andre deler av landet som for tiden bor på Sotra eller i Bergen f.eks. i forbindelse med studier» sier Renate.

Lagets lederteam er i full gang med spillersamtaler, og mye tyder på at vi vil se de fleste av årets spillere på gressmatten også til neste år.

Renate, lederteamet og hele laget trives veldig godt i Sotra Sportsklubb og trekker spesielt frem klubbens størrelse, at vi klarer å opprettholde kvalitet med ett ungt og lokalt lag – og ikke minst anlegget og klubbens fasiliteter både til trening og kamp.

At vi til neste sesong også får en ny Stadion som i enda større grad bedrer rammene rundt kampene er heller ingen ulempe. De siste årene er engasjementet blant klubbens yngste spillere opp mot A-laget økt, og Renate er sikker på at nye Stadion vil være med på å øke dette ytterligere.

Sotra Sportsklubb er en klubb som satser med begge føttene plantet på gressmatten, noe som gjør at Renate & Co får omtrent de samme rammene som i 2022. Eneste unntaket er Renate som øker stillingen sin som trener fra 50% til 70% og får dermed konsentrere seg enda mer om A-laget. Hennes andre stilling som sportlig utvikler i ungdomssfotballen blir tilsvarende redusert (til 30%).

Sotra Sportsklubb er veldig fornøyd med å ha Renate med på laget også de 2 neste årene, og ser virkelig fram til neste fotballsesong.