Seier i Haugesund

Jevn første omgang

Alt lå til rette for et spennende oppgjør i Haugesund denne lørdags formiddagen. Gressmatten var strøken og været holdt seg fint.

Første omgang startet jevnt. Begge lag hadde noe ball, og kom til enkelte småfarligheter. Allerede etter 5 minutter var Sotra frempå, og viste at de mente alvor denne lørdagen.

En nydelig ball fra Daniel Tørum fant Håvard Foldnes på kanten. Han la ballen videre til Lars Kilen som avsluttet. Returen fra keeper havnet hos Belly, men en god bein-parade fra keeperen til Vard sørget for at det fortsatt stod 0-0.

Det ble en jevnspilt første omgang, der Vard var nærmest med et frispark i tverrligger.

Sotra giftig i andre omgang

Etter en jevn start på 2 omgang, tok Sotra gradvis mer og mer kommandoen i kampen. Gode gjenvinninger og godt presspill, ga flere gunstige brudd og overgangsmuligheter. Det ble skapt flere farligheter i og rundt Vards 16 meter, men det var først etter 58 minutter uttellingen skulle komme. En god gjenvinning høyt i banen, før Lars Kilen spilte Frederic Falck igjennom aleine med keeper var oppskriften. Falck var iskald, og satte ballen kontakt i lengste hjørne.

Videre i omgangen fortsatte Sotra og diktere kampen. Guttene skapte flere gode sjanser. Etter 74 minutter ble Sotra tildelt et frispark et stykke utenfor Vards 16 meter. Haakon Berge slo en perfekt ball inn i 16-meteren som Daniel Tørum stusset inn i nærmeste hjørne. 2-0!

Sterk prestasjon på bortebane

Trener Renate Blindheim oppsummerer kampen slik: En sterk prestasjon på bortebane. Vi finner en fin balanse mellom å være spillende og direkte. Vi skaper mange muligheter, og står godt imot det Vard har å komme med. Alle leverer gode prestasjoner i dag, og vi tar med oss 3 fortjente poeng.

Kommende søndag venter serieleder Moss på hjemmebane. Vi håper på solid oppmøte søndag klokken 1500 på Straume Stadion!

I morgen spiller a-lag damer siste hjemmekamp før sommerpausen. Kl 19:30 møter de Nymark på Straume stadion. Damene våre er med i toppkampen, og trenger all støtte de kan få fra tribunen!