Seier mot Fløy

I årets fjerde kamp tok Sotra imot Fløy-Flekkerøy til duell hjemme på Straume Stadion. Fløy som enda ikke hadde tapt i årets serie, kom til Straume for å hente flere poeng. De blå hadde andre planer, og var klar for å ta årets første 3-poenger etter å ha startet sesongen bra, men ikke fått uttelling poengmessig.

Skade og straffescoring

1. omgang åpnet fartsfylt, og Sotra tok kommando fra start. De første fem minuttene skapte Sotra mye på Fløy sin halvdel og trykket motstanderen bakover. Etter fire minutter får Sotra frispark. Frisparket slås inn i feltet, Kristian Ree er på returen, men blir truffet av et Fløy-bein i ansiktet. Rødt kort til Fløys Emil Grønn Pedersen, og straffe til Sotra. Lars Kilen var sikker fra 11-meteren, og sendte Sotra opp i ledelsen. Med et godt blått og forslått ansikt, måtte Kristian Ree forlate banen, og inn kom Mats Holt.

Belly øker ledelsen

Omgangen bar preg naturlig preg av at Fløy var redusert til ti mann. Sotra hadde mye ball, og skaper en del muligheter mot et lavtliggende Fløy-lag. Det skapes flere gode innleggssituasjoner og avslutningsmuligheter, uten at det ender i scoring.

Etter 41 spilte minutter vinner Daniel Tørum ball inne på Fløys halvdel. Han finner Lars Kilen som fint spiller Belly alene gjennom. Dermed stod det 2-0 til pause.

Åpen 2.omgang

2. omgang ble ikke helt som ønsket. Etter å ha dominert 1. omgang, ga de blå fra seg litt av initiativet og kontrollen i kampen. Fløy jaget mål og utlikning, og skapte noen store muligheter.  Sotras beste, Morten Grasmo, stod som en vegg bakerst, og reddet alt som kom hans vei. Etter 93 minutter blåste dommeren av kampen, og årets første 3-poenger var i boks.

Trener Renate Blindheim oppsummerer kampen slik:

Vi leverer en god førsteomgang der vi skaper flere gode muligheter. Med god uttelling står det mer enn 2-0 til pause. Kampen bærer naturlig preg av at Fløy er en mann mindre, og at vi i 2 omgang ikke leverer helt som ønsket. Litt unøyaktig og rufsete omgang, der Fløy slipper til mer enn ønsket preger litt av helhetsinntrykket.

Vi er uansett veldig fornøyde med årets første 3-poenger, og at vi fortsetter å være et veldig godt hjemmelag. Det er mange som skal få det tøft på Straume stadion i år også.

Nå ser vi frem mot helgens bortekamp mot Arendal, søndag 8 mai klokken 1600.