Solskinnsbarna

Lise Møgster fikk første plass i SO ( Special Olympics) konkurranse i Level B, turn kvinner i oktober 2020, og fikk nylig sin diplom overlevert.

Lise er en del av Solskinnsbarna, og de er en herlig gjeng med 3 jenter, 2 gutter + to trenere som driver med konkurranseturn hver mandag og onsdag for psykisk utviklingshemmede. De startet opp i februar 2019 med tre utøvere, høsten 2019 startet Lise og et år senere startet en ny gutt.

Lise hadde sin første Special Olympics nasjonal konkurranse november 2019 i Oslo og fikk en tredje plass i level B. Da hadde hun bare trent i 2 mnd og gjorde det kjempe bra. Etter ett års trening klarte Lise å få 1.plass i level B SO nasjonalt. Hun er kjempe flink på trening, står på og lærer fort.

«Drømmen og målet mitt er å få en utøver med til Spesial Olympics World Summer Games 2023 i Berlin, og nå har jeg levert inn søknad om en plass til Lise» forteller Kjersti Andersen – en av trenerne.
Det har ikke vært med noen norske kvinner i konkurranse turn, bare menn så det blir utrolig spennende å se om Lise får en plass.

«Vi har to år å øve på, så frem til vi eventuelt blir med så er målet at alle utøverne skal få delta i kretskonkurranser, nasjonale og internasjonale konkurranser» sier Kjersti.

Vi ser at de har det kjempe kjekt på trening, utøverne koser seg og har det gøy, selv om trenerne må være litt strenge innimellom.

«Vi håper og ønsker at flere gutter og jenter har lyst å være med på denne magiske reisen. Vi vet ikke hvor vi ender men vi har det fantastisk gøyt og det er det viktigste» avslutter Kjersti.