Straffe-bonanza og tap i Arendal

1 omgang åpnet med en del ball hos hjemmelaget. Det ble skapt noen farligheter, men for Sotra sin del ble det ikke skapt det helt store i starten av kampen.  Etter 18 minutter kom Arendal farlig frempå. Ett innlegg fra kanten av 16 meteren fant Arendals Ole Håbestad på bakerste stolpe. 1-0 Arendal.

Etter 1-0 målet ble kampen mer åpen og begge lag fortsatte å produsere farligheter. Etter rundt 30 minutter får Arendal en straffe. Tvilsom avgjørelse, men heldigvis sto Morten Grasmo godt imot, og reddet straffen. Kampen levde videre og Sotra fikk en «energi-boost» etter redningen til Grasmo.

Kilen sikker fra 11-meteren

Etter 40 minutter kom utligningen. Et flott og tålmodig Sotra-angrep endte med at Henrik Nyland ble felt alene foran Arendalmålet. Straffe til Sotra, og rødt kort til Arendal. Lars Kilen var som vanlig sikker fra 11-meteren, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-1.

Førende laget etter pause

Etter hvilen tok Sotra kontroll i kampen. Sotra hadde mye ball og jobbet mot et Arendal-lag som forsvarte seg lavt. Det ble derimot litt for unøyaktig i siste del av banen, og man klarte ikke å utfordre Arendal nok i deres 16 meter.

Etter 80 minutter kom en skikkelig kalddusj. Arendal klarerte etter en Sotra-corner, på topp stusset Arendal spissen videre til Lille-Løvø som kom alene gjennom mot Grasmo. 2-1 Arendal. Etter dette fortsatte Sotra å presse på for å utlikne, og man kom til noen farligheter, men det ville seg ikke helt for de blå.

Mot slutten av kampen fikk Arendal nok en mulighet. De vant ballen langt inne på Sotras halvdel, og stormet inn i 16 meteren. Sotraspillerne tror de har fått kontroll på situasjonen, men dommeren pekte nok en gang på straffemerket. Arendals stopper satte inn 3-1 fra straffemerket. Dermed ble det bare nesten i Arendal, og en skuffet gjeng måtte seg poengene glippe denne søndagen.