Tap på Melløs

Buss for fly

Oppladningen til kampen ble endret i uken, da SAS som Sotra bruker til og fly på bortekamper med, måtte kansellere flyet grunnet pilotstreik. Dermed reiste guttene over fjellet med buss på lørdag og sov over i Oslo, før oppgjøret mot serielederen søndag.

Dårlig start

Det var duket for en fin fotballkamp med en gressmatte som var strøken og to lag som var interessert i å angripe. Dessverre skulle de første 15 minuttene gjøre det vanskelig for Sotra å få med seg poeng i en tøff bortekamp.
Allerede etter 7 minutter fikk Sotra en kalddusj da hjemmelagets Claudio Braga fikk skyte fra 7 meters hold. 1-0 til hjemmelaget. Kvarteret var ikke spilt før Moss var frempå igjen. Ett ballbrudd på Moss sin banehalvdel utnyttet hjemmelaget til det fulle, med fin kontringsfotball. Anas Farah Ali kom aleine mot Morten Grasmo i Sotra målet og satte inn 2-0. Utover i omgangen kom laget fra Sotra mer med i kampen, uten å skape de store sjansene.

Bedring i 2. omgang

Til pause gjorde Sotra to bytter: Inn kom Ole Herrem og Belly Mvuka.
Sotra begynte 2. omgangen på en helt annen måte enn 1.omgang og angrep i større grad. Dette gjorde sitt til at Sotra kom til flere nesten-farligheter, uten at Moss følte seg spesielt truet. Store deler av omgangen ble spilt mot etablert forsvar, og Moss var farlige frempå ved en del kontringsmuligheter.

Dermed endte kampen med 2-0 til hjemmelaget.

Renate oppsummerer kampen slik:

-Det ble en så tøff bortekamp mot serieleder Moss som vi kunne frykte på forhånd. En dårlig start på kampen fra oss, og en god start på kampen fra Moss, gjorde dette til en ekstremt vanskelig bortekamp. Det å tidlig komme under 2-0, gjorde det til en veldig vanskelig oppgave å skulle få med seg poeng. I denne kampen var de bedre enn oss i alle faser av spillet, og vi ser litt hva vi har å sammenligne oss med. Vi kommer oss mer inn i kampen etter hvert, og må ta det med oss. Nå venter en siste treningsuke, og hjemmekamp mot Odd 2 før vi tar en velfortjent liten ferie.

Ny kamp og gratis brus, is og vaffel til de unge

Vi håper på mange Sotra-supportere når vi mandag 18/7 tar imot tabellnabo Odd 2 klokken 1600 på Straume Stadion. Det er gratis inngang, og værmeldingen tyder på fint vær. Barn og unge under 18 får tilbud om gratis brus, is og vaffel. Oppgjøret tidligere i år endte 1-1 på Skagerak Arena, men man trenger ikke være Sotra-supporter for å mene at vi skulle vunnet den kampen.