Uavgjort i lokalderbyet

Det var duket for rivaloppgjør på Straume Stadion, 2. påskedag, da Sotra tok imot Øygarden til andre runde av årets Postnord-Liga.  Guttene i blått leverte soleklart årsbeste og hadde god kontroll på Øygarden i 90 minutter. Det var kun en god Øygarden-keeper som sørget for at det kun endte med poengdeling.

Press fra start

Allerede fra starten av kampen var det Sotra som var det farligste laget. Gjentatte ganger presset man frem feil hos de hvite, og etter ca. Tolv minutter var Ole Thomas Herrem fri og alene gjennom mot keeper. En mesterlig redning fra Øygardens sisteskanse sørget for at det ikke ble scoring.  Fire minutter senere var Sotra frempå igjen. Sotra presset frem brudd hos Øygarden, og plutselig var Lars Kilen alene gjennom mot keeper. Nok en gang stod Øygardens sisteskanse riktig plassert og reddet skuddet.

Mål i mot – mot spillets gang

Sotra kontrollerer første omgangen. Øygarden ble presset lavere og lavere i banen, og Sotra var farlig frempå ved flere anledninger.  Etter 30 spilte minutter fikk Øygarden frispark høyt i banen. Frisparket tas kort, Kristoffer Gunnarshaug fikk stå helt alene på 20 meter og setter ballen i mål. Dette var Øygardens eneste sjanse i omgangen. Totalt mot spillets gang gikk lagene til pause på stillingen 0-1. På tross av dette, går laget til pause med en god følelse ,og en voldsom tro på at kampen skal snus. I pausen gjøres det ett spillerbytte, Belly kommer inn for Kim.

Fortsetter presset

Andre omgang skulle ikke bli noe annerledes enn første. Sotra dominerte kampen, og Øygarden slapp ikke til på noe. Øygarden ble presset lavt i banen, og Sotra rullet opp det ene angrepet etter det andre. Etter 69 minutter kom endelig uttellingen. Lars Kilen fyrte av gårde et skudd fra hjørnet av 16meteren, som med en perfekt bue over keeper går i lengste hjørne. 1-1 og balanse i regnskapet. De siste tjue minuttene ble preget av jakten på vinnermålet. De ble flere målsjanser, men Øygarden holdt unna med nebb og klør.

Direkte rødt, og poengdeling

Etter 75 minutter kommer får Sotra en overgang, og Belly stormet fremover i banen. Tidligere Sotra-spiller Knut Haga var for sent ute og taklet som sistemann, og dommeren kunne ikke gjøre annet enn å sende han i dusjen.  Øygarden måtte dermed fullføre de siste 15 minuttene med 10 mann. Bortsett fra et Øygarden-frispark fra 20 meter som gikk i muren, ble det spill mot et mål de siste minuttene av kampen. Sjanse på sjanse ble blokkert, og vi måtte dessverre ta til takke med kun ett poeng.

– uheldig som ikke står igjen med 3 poeng.

Trener Renate Blindheim hadde følgende å si etter kampen:

-Jeg synes vi leverer en bunnsolid hjemmekamp mot Øygarden. Absolutt alle spillerne våre viser seg fra sin beste side i dag. Vi har mye ball mot et lavtliggende Øygarden, men klarer likevel å skape en rekke målsjanser. I tillegg til at vi både i vårt høye- og lave press nekter de tilgang, og får en rekke brudd, som resulterer i flere kontringsmuligheter som burde endt i scoring. Vi er bedre enn de i alle spillets faser, og er kun uheldig som ikke står igjen med 3 poeng.

Takk for engasjementet

Spillerne og trenerteamet ønsker å takke alle som møtte opp og heiet frem guttene i blått gjennom 90 minutter! Dette var en stor boost for guttene! Vi håper dere tar turen til Straume Stadion neste hjemmekamp 1. Mai, Kl.14:00 mot Fløy. Vi tar med oss de gode prestasjonene fra mandagens kamp, og skal forberede oss godt gjennom uken.

Førstkommende søndag venter Strømmen borte, noe som blir en ny tøff bortekamp mot laget som rykket ned fra Obos i 2021.