For nye trenere

< Tilbake
Velkommen som ny trener i klubben.

Vi håper du allerede har blitt godt mottatt og fått en del av den informasjonen du trenger – og ikke minst mottatt din trenerpakke, som du skal få straks politiattesten er forevist.

Trenerpakken inneholder basisklær fra vår Nike kolleksjon, og varierer i forhold til hvilke idrett du er trener i.

I vår KLUBBHÅNDBOK finner du svar på det aller meste av det du lurer på, og i menyen «Trener og lagleder» har vi samlet de viktigste temaene og det som er mest relevant for våre trenere.

Her på denne siden beskriver vi kort hva som skal til for at du skal komme i gang som trener i Sotra Sportsklubb.

Politiattest

Alle nye trenere plikter å forevise politiattest senest 1 måned etter at treningene har startet. Fremgangsmåte for å søke attest og hvor du får den registrert som godkjent i klubben finne du i egen veileder for Politiattester.

Trenerattesten

Idrettstinget har vedtatt at Trenerattesten er obligatorisk for alle som skal være trener i norsk barne- og ungdomsidrett.

Trenerattesten får du ved å ta en enkel, men viktig test.  

Treningstider

Alle treningstider lages èn eller to ganger i året – avhengig av idrett.

Fotball- og turngruppen har treninger i egne haller og baner, så her står gruppene fritt til å fordele treningstidene til lagene våre.

Håndballgruppen har sine treninger i Sotra Arena som er en kommunal hall, og hvor idrettsrådet tildeler klubbene treningstider. Håndball- og basketballgruppen fordeler deretter tider til våre lag.

Alle treningstidene finner du i klubbens banekalendere  
Her kan du som trener også slette din trening om laget/gruppen kansellerer en trening. Da frigjøres tiden i kalenderen slik at andre trenere kan booke den ledige tiden.

Leder Sport og Klubbkontoret

På klubbkontoret får du hjelp eller veiledning til det aller meste av det du har behov for som trener.
 Irene er vår klubbsekretær og Lisbeth er vår økonomiansvarlige.  Begge to kan hjelpe deg om du trenger assistanse eller lurer på noe.
Ta gjerne turen innom kontoret i Sotra Arena og hilse på.


Utstyr til laget (gjelder lagidrettene)

På siden «utstyr til lag» kan du se hva din idrett har satt opp som standardpakker for utøvere, trenere og lag/grupper. Her kan du også lese mer om hvordan du som trener eller lagleder kan supplere utstyr når det blir slitt eller du får nye utøvere i gruppen/laget.

Viktige veiledere og rutinebeskrivelser

  • Bruk av Rubic TrenerApp
  • Reiser i regi av klubben
  • Lagpenger og lagskontoer
  • Påmelding og deltakelse på cuper, konkurranser og stevner