Innsats for andre – Fotball og fellesskap

I løpet av skoleåret 2023-2024 har 3 ungdommer vist seg som flotte eksempler på genuint samfunnsengasjement og frivillig innsats. Gjennom valgfaget «Innsats for andre», har ungdommene gjennom frivillig innsats i fotballen, engasjert seg for å styrke samholdet i lokalsamfunnet.

Med et ønske om å gjøre en positiv forskjell, og en liten porsjon lidenskap for fotball, har disse ungdommene påtatt seg ulike oppgaver for å hjelpe til på fotballarrangementer i sin lokale klubb, Sotra sportsklubb. I alt fra å forberede kampene, til å sikre en smidig gjennomføring under arrangementene, har deres bidrag vært uvurderlige.

Gjennom sesongen har disse flittige ungdommene bidratt med forberedelsene til A-lag herrer sine kamper i PostNord-ligaen. Her har de bidratt til at stadion er rengjort og klar til å ta imot både spillere og publikum. Deres dedikasjon og nøyaktighet har vært med på å løfte kvaliteten på disse arrangementene.

Under disse kampene har de også bidratt på flere andre områder. De har ved flere kamper stått for billettsalg og registrering av tilskuere ved inngangen. Med et smil og en vennlig fremtoning, har de ønsket gjestene velkommen, og sikret at alt går smertefritt ved inngangen. I tillegg har de servert sultne tilskuere forfriskninger og snacks i kiosken på kampdag. Med sin effektive håndtering av bestillinger, positive og vennlige holdning, har de blitt til favoritter blant publikum. PaleXpressen har også fått nyte godt av denne gjengens flotte innsats, når de har fått bevertning i pausen.

Når dommeren har blåst av kampen, har de raskt kastet seg inn i oppryddingsarbeidet. Med vilje til å bidra til et rent og ryddig miljø, har de sørget for at arrangementet avsluttes på en positiv og ryddig måte.

Men deres frivillige innsats stopper ikke ved a-lag herrer sine kamper. Gjennom vinteren har ungdommene også deltatt i premieutdelinger på våre cuper, og bidratt til å gjøre øyeblikket spesielt for deltakerne ved å feire deres prestasjoner og innsats. Denne gruppen av ungdommer har virkelig vist hva som er mulig når man samarbeider for en felles sak.

Deres engasjement i valgfaget «Innsats for andre» har ikke bare bidratt til å styrke lokalsamfunnet, men har også vært en kilde til inspirasjon for andre. Gjennom sin frivillige innsats har de ikke bare hjulpet andre, men har også bidratt til sosial verdiskaping og et sterkere fellesskap rundt fotballen. De er virkelige forbilder for neste generasjon, og deres innsats vil bli husket og verdsatt i lang tid fremover.