Kampfakta

Sotra – Ull/Kisa 2-1 (1-1)

Sotra stadion. Dommer: Freek Arjen van Herk.

Gult kort: Frederic Falck, Sotra, og Glenn Andre Evensen Harviken, Jarmund Øyen Kvernstuen, Ullensaker/Kisa.

Mål: 0-1 Kabamba Tumba Kalabatama (str.5), 1-1 Daniel Tørum (27), 2-1 Håvard Arefjord Foldnes (43).

Sotra (3-4-3): Morten Grasmo – Kristian Ree, Sebastian Brudvik, Daniel Tørum – Emil Kalsaas, Henrik Nyland, Per Christian Pedersen, Håvard Arefjord Foldnes – Haakon Rusten Berge (Eirik Kjørsvik fra 75), Frederic Falck, Beltran Mvuka.

Kampen

Etter et surt poengtap i Alta, skulle 3 poeng bli igjen på Sotra i hjemmekampen mot Ull/Kisa.

Etter bare 5 minutter kommer Sotra bakpå. Morten Grasmo feller Kabamba Tumba Kalabatama innenfor 16-meteren, og dommeren peker på straffemerket. Kalabatama setter straffen sikkert.

Kampen bølger frem og tilbake, og begge lag har flere muligheter, men kvaliteten i siste del er ikke den beste. Ull/Kisa er kanskje det førende laget i første halvdel av 1. omgang, men Sotra tar kontroll da Daniel Tørum setter inn utligningen på en corner. Like før pause øker Håvard Arefjord Foldnes til 2-1.

I 2. omgang forsøkte Ull/Kisa å rette på resultatet, og hadde mye ball. Sotra spilte godt og disiplinert, og hadde muligheter til å øke ledelsen flere ganger. Etter 5 overtidsminutter blåser dommeren i fløyten, og laget har tatt en sterk seier på hjemmebane. Sotra befester dermed posisjonen sin på øvre halvdel på tabellen.

Supporterne i PaleXpressen står på gjennom hele kampen, og lager mye trøkk på tribunen. En fantastisk gjeng vi ikke ville vært foruten.