Bronse til a-lag herrer

En historisk sesong

A-lag herrer avslutter en historisk god sesong på bronseplass i PostNord-ligaen. Aldri før har laget tatt flere poeng, og vært så solid på bortebane. 45 poeng er fasiten, og det er bare 5 poeng unna kvallikplass til Obos-ligaen. Sotra stadion har vært et fort. Her har laget kun 1 tap, og på bortebane har de kun reist hjem uten poeng i 4 av kampene.

Nå gjenstår det et par treningsøkter før spillerne tar seg en velfortjent juleferie.

Kampen

Sotra – Gjøvik-Lyn 1-0 (1-0)

Sotra stadion. Dommer: Mathias Smehus Kringstad.

Mål: 1-0 Frederic Falck (45).

Gult kort: Per-Christian Pedersen, Sotra, og Dag Alexander Olsen, Eirik Dahl Åsvestad, Gjøvik-Lyn.

Sotra (3-4-3): Morten Grasmo – Kristian Ree, Sebastian Brudvik, Daniel Tørum – Emil Kalsaas, Henrik Nyland (Casper Thorsen fra 78), Per-Christian Pedersen, Håvard Arefjord Foldnes – Haakon Rusten Berge (Eirik Kjørsvik fra 85), Frederic Falck, Beltran Mvuka.

En kjempe takker av

Da spillerne entret banen, og var oppstilt, ble Kristian Skjørli Ree takket for sin innsats i det som skulle bli stopperens 118 a-lagskamp i sotradrakten. Den lovende stopperen har valgt å legge fotballskoene på hyllen, og prioritere jobb og familie fremover. Selv om vi har full forståelse for dette, så må vi være ærlig å si at det kom som et lite sjokk. Kristian er regnet for å være en av divisjonens beste forsvarsspillere, og har definitivt muligheter til å kunne bli en fotballspiller på høyere nivå. Vi håper at pensjonen blir kortvarig, og at vi ser han i aksjon for Sotra igjen.

Bronse og nedrykk

Begge lag hadde mye å kjempe om i dag, og det preget kanskje spillet i 1. omgang. Gjøvik-Lyn stod i fare for å rykke ned ved tap, og kunne fort bli avhengig av resultater fra andre kamper om de skulle beholde plassen.
Det var ikke mye som skjedde i omgangen, og det var Gjøvik-Lyn som startet best. Etterhvert tok Sotra mer over, og presset Gjøvik-Lyn mer inn på egen banehalvdel. Sjansene som oppstod forble sjanser frem til Frederic Falck fikk satt inn sitt 17. mål for sesong i det 45. minutt. Like etter blåste dommer Mathias Smehus Kringstad av 1. omgang.

Kampen endrer karakter

Etter hvilen var det Sotra som var i føringen, det kunne fort blitt flere mål til Sotra, men de gangene forsvarerene deres sviktet, stod en god keeper og ryddet opp. Da det ble klart at Strømmen hadde tatt ledelse i kampen mot Bærum, hadde ikke Gjævik-Lyn det samme presset på seg, og valgte heller å roe ned spillet litt og satse på kontringsmulighetene som kom. Her viste igjen Kristian Ree hvorfor han vil bli savnet som makker til våre andre gode forsvarsspillere, Sebastian Brudvik og Daniel Tørum.

Etter at kampen ble blåst av ventet Gjøvik-Lyn på slutfløyten i de andre kampene, og brøt ut i jubelscener da PostNord-kontrakten var sikret for 2024.

Styreleder takket laget

Etter kampslutt ble laget og treneren samlet, og styreleder Svein Olav Sørensen takket laget for en strålende sesong. Han viste også til at prestasjonen som laget gjør er ekstra stor med tanke på de begrensede ressursene man har til rådighet.

Forhåpentligvis så ser flere det positive i det vi får til i Sotra Sportsklubb, og blir med oss på reisen med å levere toppfotball på herresiden, og heve kvinnefotballen til samme nivå i fremtiden.

Takk til publikum

Vi vil også benytte anledningen til å rette en stor takk til publikum som har fulgt lagene gjennom sesongen, og ikke minst den fantastiske gjenogen i Palexpressen Ultras. Uten dere så hadde ikke vi fått til dette.

Finale i KM-cup

Vi oppfordrer alle til å ta turen til Nestun idrettspark 21. november kl 19:30. Da skal damene vår spille finale i årets KM-cup. Her møter de Fana, og vi håper de skal krone sesongen med å heve pokalen i sin siste kamp for sesongen.

Sammendrag av kampen

Høydepunkter fra hjemmekampen mot Gjøvik-Lyn i PostNord-ligaen 11.11.2023

Foto: Eirik Gudmundsen @ Hordalandsfotball