Ree legger opp etter sesongen

Uken etter at Kristian Skjørli Ree spilte sin 118. og siste kamp for Sotra i denne omgang, mottok han prisen for Årets forsvarer i PostNord-ligaen. En fantisk utmerkelse for en av klubbens mest trofaste spillere, og et av de sikreste kortene i a-lag herrer sin startoppstilling.
Vi tok en prat med Ree for å høre hva han tenker om tiden i klubben og fremtiden.

Hva var dine umiddelbare tanker da du ble kåret til Årets forsvarer i PostNord-ligaen?

– Reaksjonen min var først at jeg ble overrasket, siden jeg ikke visste jeg hadde vunnet før jeg fikk den i garderoben i går. Men etter det, ble jeg selvfølgelig stolt og glad over at de tenker så høyt om meg.

Du er ung, og folk rundt deg viser at de ser potensialet og bekrefter posisjonen din som den solide spilleren du er. Hva får deg da til å legge skoene på hyllen så altfor tidlig?

– At jeg gir meg tidlig, så er det en avgjørelse jeg faktisk har tenkt på i 2 år nå. Dette henger sammen med da vi fikk sønnen vår i 2021. Familien min betyr veldig mye for meg og jeg vil være den beste faren og ektemannen som jeg kan være. Da jeg studerte gikk det greit å kombinere familie, fotball og skole. Men i høst så begynte jeg å jobbe fulltid som ingeniør i Sweco, og det tar mer tid enn studiet mitt tok. Da kunne jeg ikke rettferdiggjøre å være så mye vekke fra familien min. I tillegg så venter vi en datter i april, noe som gjør det enda viktigere at jeg er tilgjengelig. Så kort sagt så tok det for mye tid å spille fotball, i en fase av livet mitt der tid er viktigst.

Hvordan vil du beskrive din karriere i klubben?

– Karrieren min i Sotra har vært fantastisk. Jeg begynte i klubben da jeg var 6 år gammel, og jeg har ikke spilt for et annet lag siden.

Jeg var en del av et lag fra guttefotball fram til junior som bet fra seg på cuper i Norden.

Når jeg var 17 debuterte jeg for a-laget, og når jeg var 18 så var jeg med på å endelig sende Sotra opp i PostNord-ligaen. I den perioden hospiterte jeg også med Brann i 6 måneder. Så var det 4 år med PostNord-liga. Sotra Sk har en spesiell plass i hjertet mitt. Å være en del av denne klubben har gitt meg mange minner og vennskap, som jeg alltid vil ta med meg.

Foto: Hordalandsfotball

Hvordan tror du laget kommer til å prestere i 2024?

– Jeg tror laget vil gjøre det veldig bra i 2024. Jeg har et inntrykk av at de aller fleste blir, og kontinuitet vil være en enda større styrke til neste år.

Når ser vi deg på en fotballbane igjen?

– Jeg tror jeg kommer til å spille fotball igjen, men når det skjer vet jeg ikke. Jeg har selvfølgelig lyst til å få det til, men så lenge det krasjer med familielivet mitt så er det vanskelig å forsvare det.
– Til slutt vil jeg takke alle lagkameratene og trenerne mine, både de som kom de siste årene og de som var der når jeg begynte. Dere skal ha all ære for min utvikling. Vi sees igjen✌️

Sotra sportsklubb takker Kristian Skjørli Ree for hans fantastiske bidrag som spiller i klubben, og ønsker ham all lykke i fremtiden.