Julehilsen

Sotra Sportsklubb vokser både i antall idretter og antall medlemmer. Vi er nå mer enn 3.300 medlemmer fordelt på 7 idretter. Siden i fjor har vi startet opp med Innebandy – en populær idrett for alle aldersgrupper, og som også har en lav «terskel» for ungdommer som vil forsøke seg på noe nytt.

Fortsatt er det fotball, turn og håndball som er de tre største idrettene våre, men både basketball og boksing er idretter i vekst. Idrettskolen for de minste har også hatt en god vekst det siste året, noe som vi er spesielt glad for siden Idrettskolen på mange måter viser hva Sotra Sportsklubb er.

Gjennom idrettskolen får de minste forsøke seg på alle idrettene våre – og litt til, slik at de har ett langt bedre grunnlag for å velge «sin» idrett når de begynner på skolen. Vi har et stort fokus på at Sotra Sportsklubb er en breddeklubb som skal ivareta alle, og da er det både smart og viktig at de minste får forsøke seg på flere alternativer slik at de blir værende i idretten lenge.

LIM – Lekser, Idret, Mat

Denne høsten startet vi opp med LIM sammen med Brattholmen skole.
LIM er ett gratistilbud for alle 5. og 6. klassingene og har som formål å etablere gode holdninger, trygghet og mestring FØR ungdomsskolen.

2 ganger i uken henter vi elevene med Sotra SK bussen og kjører til Straume Idrettspark. Her er det aktivitet, lek, lekser og mat, og hvor TRIVSEL er det aller viktigste.

Prøveprosjektet med Brattholmen skole har vært en suksess så langt. Av 46 elever i 5. klasse så er 44 elever med i LIM. Det er flere elever som har fått sitt første møte med organisert idrett og aktivitet, og som også har meldt seg inn i våre ordinære tilbud.

Vi har stor tro på at LIM vil være en viktig bidragsyter i arbeidet med å styrke psykisk helse blant de yngste, og å forebygge bl.a. utenforskap i ungdomsskolealder.

Prosjektet støttes av Trond Mohn i oppstarten og sikrer dermed finansieringen som gjør at vi kan tilby LIM som et gratistilbud.
Vi er enda en gang utrolig takknemlig for den støtten Trond gir oss.

ALLE MED Fondet og Gratis treningsklær

Vi er inne i en tid der mange kjenner at det kniper ekstra mye i lommeboken. Mange familier må prioritere hardt, og for noen er det fritidsaktivitetene til ungene som må kuttes for å få økonomien til å henge sammen.

Sotra Sportsklubb har opprettet ALLE MED fondet der våre medlemmer kan søke om støtte til medlemskontingent, cup`er og konkurranser.
Fondet ble raskt fylt opp med 800.000,- kroner, og hvor største bidragsyter – vår fantastiske samarbeidspartner Sparebanken Vest, ga 600.000,- til fondet.

Til nå har fondet hjulpet over 100 familier med til sammen ca. 250.000,- kroner.

Det er viktig for oss at alle våre medlemmer kjenner på fellesskapet og at vi i idrettslaget har de samme mulighetene uavhengig av familieøkonomien. Ett annet viktig prosjekt i 2023 har derfor vært det store løftet vi gjorde med gratis treningsklær til alle våre medlemmer mellom 7 og 18 år.

Igjen er det Sparebanken Vest som klinker til – denne gangen med 1 million kroner.

Sammen med Torshov Sport og Nike har vi klart å gjøre om 1 million kroner til treningsklær til en verdi av 2,2 millioner kroner.

Det ble en magisk stemning på vårt årlige Medlemstreff når alle medlemmene sang Sotra SK sangen på vei ut i fotballhallen for å få utdelt treningsbukse, treningstrøye og regnjakke.

Ny fotball Stadion

Fotballsesongen 2023 ble åpnet med ny Stadion i Straume Idrettspark. Nytt kunstgress, utvidelse til internasjonale mål, tribuner og mediehus i kombinasjon med at banen nå ligger «vegg-i-vegg» med fotballgarderobene har virkelig gjort susen.

Våre hjemmekamper på den nye, intime banen har gitt resultater helt opp til topplagene våre.

Den nye banen har i hovedsak blitt finansiert av Trond Mohn, med god hjelp fra Øygarden kommune i kombinasjon med hjelp og bidrag fra våre samarbeidspartnere Sartor Drange, ElektroTeam og Straume Mesterbygg.

Idrettene våre

Med en solid bredde i alle våre idretter så kommer også de gode idrettsresultatene.

Lise Møgster deltok i Special Olympics i Berlin der hun tok medaje i alle øvelsene og Leo Jung ble kåret til beste utøver i Vestland turnkrets

Mikal Hammersland og Thomas Kjønsberg er to gymnaster som virkelig har skilt seg ut i år. De ble begge beste gymnasten i LUM konkurransene i Norges Cup`en i sine aldersgrupper. Mikal har også kvalifisert seg til Junior Team Cup i Berlin.

 

Vårt PostNord lag (2.divisjon) har gjort historiens beste sesong ved å plassere seg på 3. plass på tabellen. Renate & Co har satt sine gode spor i ligaen.

Håndballdamene har så langt gått ubeseiret gjennom 3.divisjon i år og ligger dermed godt an til opprykk til 2.divisjon.

Årets NorwayCup deltakelse var tilbake til gamle høyder. Nesten 200 spillere tok turen østover til verdens største fotballturnering, og selv om Ekebergsletten samler ca. 23.000 deltakere så var det Sotra SK spillere og supportere å se «over alt».

Nye idrettstilbud

Idretten generelt er i en endringsfase. Sotra Sportsklubb har derfor de siste årene jobbet mye med tiltak og tilpasninger for å imøtekomme ungdommenes ønsker.

Vi vet at mange av våre ungdommer ønsker å kombinere individuell aktivitet med lag-idrettene, og noen ønsker også å stå mer fritt når det gjelder treningstidene.
Dette gjør at treningssentrene får mange nye medlemmer i aldersgruppen 15-18 år.

Vi planlegger derfor ett nytt Sportssenter for å øke aktivitetstilbudet basert på individuell trening i en organisert form.
Et bredt utvalg av aktiviteter vil gi mangfold og treffe enda flere barn og unge.
Spesielt viktig er det for å unngå frafall i tenårene, slik at ungdommen finner alternative treningsformer, fremfor å stoppe med aktivitet.

Sportssenteret blir en nøkkelfaktor i vår omstilling for å imøtekomme endringene i ungdommenes treningsønsker, og vi tror også at det kan bli ett referanseprosjekt innen idretts-Norge.

Alle våre viktige samarbeidspartnere, frivillige og idrettsvenner

Takket være alle våre gode samarbeidspartnere, frivillige og idrettsvenner er Sotra Sportsklubb i stand til å gi det brede og gode tilbudet til våre barn, unge og voksne. Noen bidrar som sponsor, noen med gode samarbeidsprosjekter og ideer, og noen med å holde alle «hjulene» i gang i det daglige med treninger, kamper, styrearbeid m.m.

Sotra Sportsklubb vil takke for det gode samarbeidet i 2023, og ønsker en riktig

Sober jul- og nyttårshilsen-design med norsk tekst «God jul & godt nytt år!». Svart tekst på lys bokeh-bakgrunn.