Belly til Eliteserien

Foto: Odd Løvset @Hordalandsfotball

Da er det klart. Nishimwe Beltran Mvuka, eller Belly som vi liker å kalle ham, signerer en 2-årskontrakt med eliteserieklubben Sandefjord Fotball.

Belly kom til Sotra i 2021-sesongen, og ble raskt en populær spiller i klubben. Beltran viste seg fort som en meget begavet, teknisk og uforutsigbar spiller, og 7 mål på 17 kamper i sin første sesong lar seg høre.

Totalt fikk Belly 69 kamper for Sotra, og scoret 14 mål. Dette er en spiller vi ikke kommer til å glemme med det første, og supporteryndlingen vil definitivt bli savnet.

For Sotra så er det utrolig gledelig å se at det arbeidet som gjøres i klubben produserer spillere til høyere nivå. Dette viser at det er fullt mulig å bli elitespiller gjennom klubben vår, og vi håper at spillere i de yngre rekker ser at det kan skje ved å legge ned en solid innsats.

Trener, Renate Blindheim, uttaler i forbindelse med overgangen at klubben vil nok aldri kunne erstatte dribleferdighetene til Belly, men vi har allerede flere gode kanter, og hun har stor tro på at nysignerte Tobias Heltne Alme skal bidra sterkt i kommende sesong.

Beltran spilte for Åsane, og et klipp av ham i kamp mot nettopp Sotra gikk viralt etter en fantastisk oppvisning av ferdighetene hans. Det endte til slutt opp med tilbud om å spille i Portugal. Han skrev under for Academica i juli 2019. Det ble en blandet opplevelse – og uheldigvis så kom koronoapandemien også til Lisboa. – Jeg hadde nok fortsatt spilt i Portugal – hvis det ikke hadde vært for den. Dette uttalte Beltran Mvuka da han kom hjem igjen til et stengt Bergen. Der trente han litt med Åsane – før han skrev under for Sotra den 18. Mai 2021. Beltran har store ambisjoner – og ser fram til å spille Eliteseriefotball med SF. Vi ønsker ham lykke til i Sandefjord Fotball.