Kampfakta

Brann 2 – Sotra 1-1 (1-0)

Varden amfi. Dommer: Freek Arjen van Herk.

Tilskuere: Ikke oppgitt, Palexpressen: 35

Gult kort: Marius Trengereid, Vegard Hagen og Aune Heggebø, Adoldo Duarte (trener), Brann. Håkon Rusten Berge, Eirik Kjørsvik og Ole Thomas Herrem (trener), Sotra. Rødt kort: Bartosz Deregowski (keepertrener), Brann.

Mål: 1-0 Herman Stakset (34), 1-1 Håkon Berge (59).

Sotra (3-4-3): Morten Grasmo – Sebastian Brudvik, Kristian Ree, Daniel Tørum – Casper Thorsen (Eirik Kjørsvik fra 74), Henrik Nyland, Per-Christian Pedersen, Håvard Foldnes – Håkon Berge, Fredric Falck, Beltran Mvuka.

Kampen

A-lag herrer fortsetter ferden mot en historisk sesong i norsk toppfotball.

Da laget møtte Brann 2 på Varden Amfi i går kunne de med seier innta 3. plassen på tabellen 4 runder før slutt, og samtidig notere seg for klubbens høyeste poengfangst i Postnord-ligaen. Palexpressen hadde tatt turen, og laget fantastisk stemning på tribunen.

Selv om Sotra startet best på Varden Amfi var det Brann 2 som tok ledelsen 1-0 ved Herman Stakset etter 34 minutter. Brann kom mer med etter scoringen, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0, til vertene.

Etter pause tok Sotra kontroll, og var farlig frempå flere ganger. Belly fikk til tider store rom å leke seg i, og leverte både skudd og innlegg, før Håkon Rusten Berge fikk stå umarkert i feltet og sendte avgårede et vakkert skudd. Martin Børsheim var sjanseløs, og Sotra utlignet til 1-1 etter 59 minutter.

Sotra kommer til flere muligheter etter scoringen, men de går like utenfor eller i tverrliggeren. Like før full tid får Kvinge satt ballen i mål, og Brann 2-spillerne jubler for 2-1, men linjedommer viser off-side. Det blir ganske kaotisk på banen og på benken til Brann 2 når dommeren annulerer målet.

Kampen ender 1-1, og det blir en ganske opphetet stemning når dommeren blåser av kampen. Bartosz Deregowski (keepertrener, Brann), får direkte rødt kort etter diskusjonen som oppstår.
Sotra står med 33 poeng etter kampen, og tangerer dermed sin tidligere poengrekord i Postnord-ligaen.