Sotra Sportsklubb sterkt representert på Jølster Maraton 2023

Evelyn Kjøsnes Handegård med råsterk andre plass i dameklassen helmaraton

Fantastisk helg i Jølster

Hele elleve spreke løpere fra Sotra Sportsklubb løpegruppe tilbrakte helgen i vakre Jølster i forbindelse med 40 års jubileet til Jølster Maraton. Vi hadde deltakere på 5 km og halv- og helmaraton. Sterkest av alle gjorde Evelyn Kjøsnes Handegård (studerer i Sogndal, men deltok for Sotra Sportsklubb), med en knallsterk andre plass totalt blant kvinnene på helmaraton. Tiden 3:24:48 var også den 18. beste tiden uansett kjønn og klasse, noe som ganske enkelt er imponerende.
Det stilte totalt fire fra klubben på helmaraton, fem stykker på halvmaraton og to på fem km, alle med gode resultater i hver sine klasser.

Jarle Seter, Evelyn K Handegård, Reidar Handegård og Per Magne Handegård før start helmaraton


Kim André Aaker, Ove Sekkingstad, Rune Evjen, Borgny Hagerberg og Göran Johansson før start halvmaraton

I god sportsånd stilte de som kom først i mål opp som heiagjeng, ikke bare for løperne fra Sotra, men alle fra de yngste til de eldste (over 80 år) som deltok på de enkelte distansene.

Mona A Krydsby Turøy og Bente Johansson deltok selv på 5 km og ledet deretter heiagjengen på alle som kom inn mot mål.

Etter vel gjennomførte løp, var det tid for grilling og sosialt samvær. Selv et aldri så lite regnskyll dempet ikke stemningen på grillgjengen, og det er nok allerede mer eller mindre bestemt at vi booker oss inn på Jølster Maraton i 2024 også. En ekstra takk til Reidar Handegård som stilte opp med hytte, og Mona A Krydsby Turøy som har vært primus motor i planleggingen av turen.

Samlet i hytten, dagen før dagen